Olje- og energiminister Terje Aasland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

I februar nedsetter regjeringen et utvalg som skal se på hva staten kan gjøre for å få ned strømprisen. SV mener arbeidet burde vært i gang for lengst.

Mange undres på hvorfor ikke myndighetene tar tak og gjør noe med strømpriskisen. Nå opplyses det at det skal nedsettes et nytt utvalg som skal se på saken, men dette skjer først i februar.

NTB melder om saken.

Det er olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) som på denne måten ønsker å vise handlekraft:

– Vi jobber nå med å utarbeide et mandat og sette sammen et utvalg for å se på prisdannelsen, både hvordan den foregår og hva vi kan gjøre innenfor EØS-avtalen. Det er et nødvendig og viktig arbeid når vi ser hva som skjer rundt oss når EU ser på sine markedsmodeller, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagbladet.

Ifølge Dagbladet blir utvalget satt ned kort tid etter at energikommisjonen kommer med sin rapport 1. februar.

Ikke alle er imponert over fremdriften i en slik sak:

Stortingsrepresentant for SV Lars Haltbrekken mener utredningen burde vært satt i gang for lengst.

– Det er ingen grunn, slik vi ser det, til å vente på energikommisjonen, for oss kunne den kommet i gang umiddelbart i fjor høst, sier han.

Ifølge ham satt det langt inne for regjeringen å opprette et slikt utvalg.

– Vi jobbet hardt for å få gjennomslag for dette, og initiativet kom fra SV i forbindelse med det ekstraordinære strømmøtet i Stortinget 19. september, sier han.

Enkelte vil påpeke at Haltbrekken og SV burde reflektere over sin egen rolle i å forårsake nettopp denne strømpriskrisen, i og med at partiet har vært en ivrig pådriver for det såkalte grønne skiftet som har skapt problemene.

Les også: 

Aasland: – Ingen utenlandskabler ville ha gitt høyere strømpriser i Norge

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.