Den nasjonale motstandsfronten (NRF) har lidd nye nederlag nord i landet. Mandag ble en av gruppens øverste kommandanter, Khair Mohammad Khairkhwa, samt en rekke andre krigere drept i kamper mot Taliban i Baghlan-provinsen. Årsaken var mangel på ammunisjon, ifølge en talsmann for NRF.

NRF var den siste gruppen som holdt stand mot Taliban, som grep makten da de siste vestlige styrkene trakk seg ut av Afghanistan i august i fjor. (NTB)

Biden-regimet etterlot seg våpen og utstyr for 81 milliarder dollar da de dro. Det var klar melding: Biden-regimet bryr seg ikke. Heller ikke om sitt eget folk. Disse våpnene vil bli brukt også mot amerikanere.

Undertrykkelsen betyr at flukten ut av landet bare vokser og de drar til Europa. Denne sammenhengen påpekes ikke. Vi burde gi våpen til motstandsfronten for å hjelpe oss selv.
I stedet appellerer NRKs korrespondent Wolasmal, Huitfeldt og Egeland Norge og Vesten om å snakke med de moderate Taliban-lederne.
Men disse er presset av IS, som er på offensiven.

IS sier at gruppa sto bak mandagens drap på en av Talibans politisjefer i Afghanistan.

Drapet på Abdul Haq Abu Omar fant sted i provinsen Badakhshan nord i landet. Han er den med høyest rang innen Talibans sikkerhetsstyrker som er drept siden gruppa gjenerobret makten i august i fjor.

Minst to av politisjefens vakter ble drept, mens to andre ble såret, ifølge Talibans innenriksdepartement.

Ifølge en uttalelse som er lagt ut på IS’ propagandakanal Amaq, hadde IS-krigere fulgt nøye med på politisjefens bevegelser før angrepet Amaq har også offentliggjort en video som viser at en bilbombe går av. (NTB)

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.