Utbyggingsplaner for Berling-feltet, tidligere Iris-Hades, overleveres olje – og energiminister Terje Aasland onsdag. Feltet ble oppdaget i 2018. Det vil koste 9,1 milliarder å utvikle og er ventet å komme i drift i 2028 og vil gi 4.200 årsverk under bygging.

Det inneholder 45 millioner oljeekvivalenter, det meste i form av gass.

– Ressursene i undergrunnen er verdt om lag 68 milliarder med dagens olje- og gasspriser. Utbygginger som Berling gir store verdier til fellesskapet, arbeidsplasser i Norge og energi til våre allierte i Europa. Samtidig utnyttes eksisterende infrastruktur, sier Aasland.

Berling ligger i Norskehavet.

Brønnstrømmen vil bli prosessert på Åsgard B. Rikgassen skal sendes gjennom Åsgard Transport System til Kårstø på land og videre til kunder i Europa.

Det er grunn til å tro at regjeringen ser med større velvilje på olje og gassutvinning i dagens situasjon. Europa skriker etter gass.

Berling drives av OMV med Equinor og DNO som partnere. OMV er Østerrikes største industrikonsern.

Men det er bare ett av mange som er i pipelinen. Det er mye større felt på gang.

De siste ukene har olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) mottatt en rekke utbyggingsplaner, inkludert Yggdrasil til 115 milliarder, Valhall PWP-Fenris til 50 milliarder og Irpa-feltet til 15 milliarder.

Aasland var tirsdag på Melkøya der Equinor kunne fortelle at de vil modernisere anlegget for 13 milliarder og elektrifisere LNG-anlegget på øya. Dette er omstridt. Elektrifisering stjeler strøm fra land.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.