Politiet har frigjort bilder fra overvåkningskamera som viser de to gjerningspersonene bak ranet av Deli de Luca i bydel Fana i Bergen søndag morgen. En av gjerningspersonene fremviste et våpen. Foto: Vest politidistrikt / NTB

To unge menn ranet søndag morgen en bensinstasjon i Fana bydel i Bergen. Den ene av mennene viste fram en pistol under ranet.

Ranet fant ifølge NTB sted tidlig søndag morgen, og politiet har lett etter to mistenkte utover søndagen. Jakten ga raskt resultater.

Rundt klokken 19.25 opplyser jourhavende jurist Sigrid Sulland i Vest politidistrikt til Bergens Tidende at også den siste av mennene er lokalisert og pågrepet. Den første personen ble pågrepet rett før klokken 15 i ettermiddag.

– Det er relativt nylig, sier Sulland, som ikke ønsker å gå i ytterligere detaljer.

Begge mennene er mindreårige, men over kriminell lavalder, skriver avisen.

Det var rundt klokken 7 søndag morgen at politiet mottok melding om ranet.

– Under ranet ble det fremvist en pistol. De har ranet til seg snus, sigaretter og penger og har løpt fra stedet, sa operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB like før klokken 8 søndag morgen.

Det var Esso-stasjonen i Skjoldskiftet i Fana som ble ranet.

I en pressemelding søndag formiddag skriver politiet at de ser alvorlig på hendelsen og har satt inn store ressurser som jobber med etterforskning, søk og sporsikring, samt etterretning.

Det ble ikke avfyrt skudd under ranet, og den ansatte som var på jobb, er fysisk uskadd. Men det å bli utsatt for ran med skytevåpen, vil gjerne etterlate et inntrykk som varer en stund.

– Vi jobber med å ivareta den ansatte så godt som mulig, men det er klart at det er en skremmende opplevelse å bli ranet, sier Knappen til NTB.

Politiet er sparsomme med nærmere opplysninger om de to unge gjerningsmennene.

Les også: 

Fire menn siktet for voldtekt: Politiet nekter å oppgi statsborgerskap

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.