EU-kommisjonen har bedt alle 27 medlemsland om å godkjenne innføringen av et pristak på russisk olje. Ingen skal betale mer enn 60 dollar fatet for import av råolje fra Russland.

Alle 27 medlemsland må godkjenne nivået på pristaket, og ifølge Wall Street Journal pågår forhandlingene utover torsdagen. Det er ikke helt klart hva slags pristak medlemslandene vil bli enig om, men det skal være i området 60 dollar fatet.

The price cap is the West’s attempt to squeeze the Kremlin’s oil revenues while keeping global oil supplies steady and avoiding an increase in global energy prices.

G-7 og Australia har som mål å forby levering av maritime tjenester for russiske oljeforsendelser med mindre råoljen selges til eller under prisen. G-7 må fortsatt godkjenne prisen for at den skal tre i kraft, og det er ikke gitt at gruppen umiddelbart er enig i EUs beslutning.

Pristaket planlegges å gjelde fra 5. desember, samtidig som EU innfører et forbud mot å importere olje levert av russiske fartøyer.

Amerikanske tjenestemenn er bekymret for at EUs embargo kan presse opp oljeprisen og dermed virke mot sin hensikt.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.