USAs president Joe Biden havnet i ordstrid med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj da han natt til torsdag kom tilbake til USA. Zelenskyj hevder raketten var russisk. – Det er ikke det bevisene sier, svarer Biden.

Etter å ha vært innom klimatoppmøtet i Egypt og G20-møtet i Indonesia landet Biden i Washington i natt, lokal tid.

NTB fanget opp hva Biden da sa til pressefolkene som sto og ventet:

Der sto blant annet en journalist fra nyhetsbyrået Reuters, som spurte Biden om den mye omtalte raketten som landet i Polen tirsdag kveld. To personer mistet livet i eksplosjonen.

– Jeg spurte Biden om president Zelenskyjs kommentarer om at raketten som landet i Polen, ikke var ukrainsk. Biden sa: Det er ikke det bevisene sier, skriver journalist Jeff Mason på Twitter.

Zelenskyj har insistert på at raketten ikke kom fra Ukraina. Han har også bedt om at ukrainerne får tilgang til åstedet i Polen, samt alle opplysningene som de allierte sitter på.

Både USA, Nato og andre vestlige land har på sin side pekt på at det sannsynligvis var en ukrainsk rakett som slo ned. Nato-sjef Jens Stoltenberg understreket imidlertid at det ikke er Ukrainas feil, og at det er Russland som ene og alene har ansvaret for konsekvensene av krigen. (NTB)

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.