Den ekstreme klimaaktivisten kom med uttalelsen under lanseringen av sin nye bok «The Climate Book» på Royal Festival Hall i London søndag.

Den 19 år gamle svensken har nå også erklært kamp mot Vestens «undertrykkende» kapitalistiske system, skriver The Telegraph.

Thunberg etterlyser en total omveltning av systemet, og anklager makteliten for å ha diktert fram en «normalsituasjon» som har resultert i et sammenbrudd av klimaet.

– Vi skal aldri tilbake til normalsituasjonen igjen, fordi normalsituasjonen var allerede en krise. Det vi omtaler som normalt, er et ekstremt system bygget på utnyttelse av folk og planeten, sier hun.

Thunberg mener kapitalismen er roten til alt vondt, og utformet av noen land i nord.

– Dette er et system som er definert av kolonismen, imperialismen, undertrykking og folkemord begått av det såkalte globale nord, for å samle opp rikdom som fortsatt former vår nåværende verdensorden, sier hun.

Den ekstreme klimaaktivisten trekker også inn rasisme i sine beskyldninger mot Vesten, og sier at klimakrisen «har sine røtter i rasistisk, undertrykkende ekstraaktivisme som utnytter både folk og planeten, for å maksimere kortsiktig profitt for noen få.

Ekstraaktivisme er et begrep som brukes om prosessen med å utvinne naturressurser i den hensikt å selge det på verdensmarkedet.

Thunberg kliner til og hevder sågar at det er en fremvekst av fascistbevegelser med enkle og falske løsninger på komplekse problemer som nå er i ferd med å bli normalisert.

Klimaaktivisten Greta Thunberg startet klimakampen som ung skolejente, men har nå utviklet seg til å bli en voksen aktivist, med langt mer radikale og ekstreme meninger enn hun hadde som «skoleskulker».

 

Kjøp Kents bok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.