FBI opplyser at de har fått informasjon om en bred trussel mot synagoger i New Jersey.

Alle delstatens synagoger bes om å innføre sikkerhetstiltak, skriver NTB.

Advarselen ble publisert etter at det ble oppdaget en trussel på internett som var rettet generelt mot synagoger i New Jersey, og FBIs Newark-kontor oppfordrer synagogene til å ta alle sikkerhetsforanstaltninger for å beskytte deres lokale trossamfunn og fasiliteter.

Trusselen navnga ingen spesifikke synagoger, så i Jersey City er det utstasjonert politi ved alle byens syv synagoger, og det blir økt tilstedeværelse blant det jødiske lokalsamfunnet.

Den demokratiske kongressrepresentanten Josh Gottheimer sier i en uttalelse torsdag at nylige kommentarer fra hiphop-stjernen Kanye West og basketballstjernen Kyrie Irving har bidratt til problemet.

– Jeg er svært bekymret og opprørt over dagens advarsel fra FBI. Det er dette som skjer etter årevis med antisemittiske kommentarer fra offentlige personer, blant annet nå nylig fra Kanye West, Kyrie Irving og andre, sier han.

Tre personer ble drept i et antisemittisk angrep mot et jødisk supermarked i byen i 2019.

For fem år siden ble to menn fra delstaten dømt til 35 års fengsel for en rekke angrep i 2012, blant annet med brannbomber mot to synagoger. De kastet også en brannbombe, også kjent som en molotovcocktail, inn i boligen til en rabbiner og familien mens de lå og sov.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.