Weinstein er tiltalt for elleve tilfeller av voldtekt mot kvinner på forskjellige hoteller i Los Angeles-området mellom 2004 og 2013.

70-åringen nekter straffskyld og hevder all seksuell kontakt skjedde med samtykke fra kvinnene. Bevisførselen i saken startet mandag, skriver NTB.

Den tidligere filmmogulen har anket dommen på 23 års fengsel i delstaten New York for overgrep og voldtekt mot en produksjonsassistent i 2006 og ung skuespiller i 2013.

I august ble det klart at saken får en ny runde i retten neste år.

Under rettssaken som pågår i Los Angeles sa aktor mandag at Harvey Weinstein brukte sin makt og innflytelse i Hollywood til å voldta kvinner, og at de var livredde for egen karriere om de sa nei.

– De fryktet at de ville ødelegge karrierene sine om de fortalte noen om hva han hadde gjort, sa visestatsadvokat Paul Thompson til retten.

Oslo tingrett falt ikke for woke og metoo, trodde mer på traust folkelighet

Weinsteins forsvarer Mark Werksman hevdet på sin side at påtalemyndighetens sak er drevet fram av følelser og ikke logikk.

– Det var transaksjonell sex. Det var kanskje ubehagelig og flaut … Men det var samtykkende. Alle gjorde det. Han gjorde det. De gjorde det. Fordi alle ønsket noe fra den andre parten, sa Werksman.

– Se på ham. Han er ikke Brad Pitt eller George Clooney. Tror dere at disse vakre kvinnene hadde sex med ham fordi han er kjekk? Nei. De gjorde det fordi han var mektig, la han til.

Werksman beskrev videre anklagerne i saken som «kvinner som villig spilte spillet etter reglene som gjaldt».

Weinstein er også mistenkt for seksuelle overgrep mot en kvinne i London i 1996.

Totalt har nesten 90 kvinner fremmet anklager mot Weinstein, blant dem flere kjente skuespillere.

Blir han funnet skyldig av juryen i Los Angeles, kan han bli dømt til mer enn 100 år til i fengsel.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.