En ankedomstol har midlertidig stanset USAs president Joe Bidens løfte om sletting av studentlån for millioner av amerikanere.

Biden-administrasjonen åpnet for nettsøknader om sletting av studentlån mandag, men senere fredag utstedte en føderal ankedomstol midlertidig blokkering av Bidens lånesletteplan, skriver NTB.

Biden sa fredag at nesten 22 millioner mennesker har søkt om å få slettet føderale studentlån.

Men seks republikanskledede delstater ber om at Bidens program må skrinlegges, og ankedomstolens beslutning knyttes til behandling av innvendinger fra disse.

Les også: Steve Bannon dømt til fire måneders fengsel, sier at Biden-regimet ikke har legitimitet

Biden ble rasende over beslutningen og la skylden på republikanere som har kritisert hjelpeprogrammet.

– Jeg ønsker ikke å høre kritikk fra MAGA-republikanske representanter som har fått millioner til koronastøttelån og sletting av gjeld, freste Biden, som nevnte blant andre republikanerne Vern Buchanan og Marjorie Taylor Greene, som har fått innvilget sletting av lån, og senator Ted Cruz, som skal ha kalt noen mottakere av studentlån for «lathanser».

– Dette er hyklere. Hvem i helvete tror de at de er? raste Biden.

Biden sa også at han har til hensikt å stille til valg i 2024.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Han er den eldste personen som noensinne har vært president i USA, men drivkraften for å stille enda en gang, er Donald Trump.

– Jeg har ikke kommet med noen formell beslutning, men det er hensikten min å stille igjen, og vi har tid på oss til å bestemme oss, sier Biden i et intervju med MSNBC.

– Min kone mener at vi gjør noe som er svært viktig og at jeg ikke burde gå ifra denne oppgaven, sier presidenten.

Biden antyder, som han har gjort også før, at hvis Donald Trump vil gjøre et nytt forsøk på å ta tilbake Det hvite hus, så kan det være motivasjon for at også han vil prøve seg på nytt.

Hvis han blir gjenvalgt, vil han ha fylt 86 år ved utgangen av presidentperiode nummer to.

 

Demokratenes hevntokt før gongongen

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.