Tykk røyk stiger opp etter russisk bombing av Kyiv. Stillbilde: BBC News / YouTube.

Over 1100 byer og tettsteder i Ukraina er nå strømløse som følge av russiske angrep mot landets energianlegg, opplyser ukrainske myndigheter.

– For øyeblikket er 1162 byer og tettsteder i Dnipropetrovsk, Kropyvnytskyj, Zjytomyr, Kharkiv, Donetsk, Zaporizjzja, Luhansk, Mykolaiv og Kherson uten strøm, sier en talsperson for ukrainske krisemyndigheter tirsdag ettermiddag.

Ifølge talsmannen har Russland gjennomført om lag 190 masseangrep med missiler, kamikazedroner og artilleri mot ukrainske energifasiliteter i løpet av de siste ti dagene. Angrepene har vært rettet mot 16 ukrainske regioner og hovedstaden Kyiv.

– Over 70 mennesker er drept og 240 såret i disse angrepene, og 380 bygninger er rammet. Deriblant kritisk infrastruktur som energianlegg. Men også mange sivile bolighus og boligblokker er truffet, sier talsmannen.

Tidligere på dagen sa president Volodymyr Zelenskyj at 30 prosent av Ukrainas kraftverk var blitt ødelagt i russiske angrep på én uke, og at situasjonen er kritisk.

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.