Tulsi Gabbard forlot nylig Demokratene. Nå er det noen som forventer at hun melder overgang til Republikanerne, og enkelte spekulerer i om hun kan bli Trumps kandidat til rollen som visepresident.

Donald Trump har ikke ennå erklært at han stiller til presidentvalget i 2024, men de fleste forventer at Trump blir Republikanernes kandidat.

Roger L. Simon skriver i Epoch Times om muligheten for at Gabbard blir Trumps partner. Han fikk en SMS 11. oktober.

«Tulsi Gabbard leaves Democratic Party. Trump VP??»

Snakk om synergi, jeg hadde tenkt nøyaktig det samme i det øyeblikket jeg mottok nyheten, skriver Simon.

Simon er en prisvinnende forfatter, han har vært Oscar-nominert for filmmanus, og var en av grunnleggerne bak PJ Media. Nå er han fristilt redaktør for Epoch Times.

Han spør: Kan vi være de eneste som tenker slik? Men han tviler.

Han mener at et valg av Gabbard vil være en slående sammenligning med nåværende visepresident, den svært upopulære Kamala Harris. Simon mener dog at det er lite sannsynlig at Harris blir valgt som Demokratenes VP-kandidat i 2024, uansett om Biden stiller eller ikke.

Demokratene prøver å holde henne ute av syne så mye som mulig nå, men selv når de sender henne så langt som til grensen mellom Nord- og Sør-Korea, ser det ut til at hun har problemer med å huske hvem som er vår allierte. En ny periode som visepresident ligger ikke i kortene.

Kamala Harris blander Sør-Korea og Nord-Korea

Det fremstår ikke som useriøst å tenke tanken om at Tulsi Gabbard kan bli Trumps samarbeidspartner. Hennes uttalelser om partiet hun forlater, var knusende og velformulerte, og allerede her ble Gabbard en aktuell kandidat til rollen som visepresident for Republikanerne, mener Simon.

USA: Tulsi Gabbard forlater Demokratene like før mellomvalget

Det er heller ikke nødvendig at hun offisielt melder seg inn i Republikanernes parti, mener Simon.

Hun ligger foran mange av RINO-ene som har ledende posisjoner i partiet nå.

RINO betyr «Republican in name only».

USA trenger desperat noen originale tanker, de trenger ikke tradisjonell partilinje-tankegang, mener Simon. Han spør om leseren ikke heller vil foretrekke Gabbards lidenskap enn det man blir servert fra lederne i Republikanernes nasjonalkomité.

Dessuten kan Gabbard dra med seg misfornøyde Demokrater. Og kanskje hun kan bidra til å forsøke å skape samhold i et dypt splittet USA?

Trump selv, selv om jeg elsker ham, vil ha store problemer med å klare dette, spesielt siden han har blitt karakterisert på en så urettferdig måte så lenge.

Tulsi Gabbard er posisjonert til  i det minste å nå ut til noen av menneskene.

Hun vil selvsagt bli slaktet av ledelsen i Demokratene som en frafallen. Men de er jo håpløse og svært upopulære uansett. Det er i sentrum Gabbard har stort potensial, skriver Simon.

Jeg skriver dette godt klar over at jeg kanskje ikke er enig med Tulsi i alt. (Jeg er ikke engang enig med meg selv i alt.) Jeg skriver dette i et ønske om å flytte ting fremover i dårlige tider.

Det finnes selvsagt andre kandidater, som Floridas populære guvernør Ron DeSantis. Han spås en fremtidig rolle som presidentkandidat, men har neppe muligheten til å slå ut Trump i 2024, hvis Trump stiller, slik alle forventer.

Men man bør merke seg timingen til Gabbard. Hun forlater Demokratene og angriper partiet knallhardt, omtrent en måned før mellomvalget. Timingen virker ikke som en tilfeldighet.

At Gabbard er kvinne, er ikke en kvalifikasjon. Men at en så dyktig og tiltalende politiker i tillegg er en relativt ung kvinne, som åpenbart ikke er kvotert inn, kan være en ekstra bonus for Republikanerne.

Alt dette er selvsagt rene spekulasjoner på det nåværende tidspunkt. Men når det først nevnes, så er det ikke en tanke man kan forkaste helt uten videre. For Tulsi Gabbard er allerede en stjerne blant mange amerikanske konservative, og er en hyppig og populær gjest hos Tucker Carlson.

Gabbard vil uansett være et langt sterkere kort enn Mike Pence.

Trump & Gabbard? Det låter ikke så ille i mine ører.

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.