I en krisesituasjon må folk være forberedt på selv å sørge for varmen i hjemmet. Foto: Pixabay  

Innbyggerne i Tyskland bør være forberedt både på strømbrudd og mangel på rent drikkevann. Advarselen kommer fra en beredskapsorganisasjon i Bayern.

Det er illevarslende signaler som sendes ut fra lokale beredskapsorganisasjoner i Tyskland. Man ber innbyggerne ta forholdsregler som leder tankene hen til en svært alvorlig krisesituasjon.

Det er Innbyggerne i Tyskland bør være forberedt både på strømbrudd og mangel på rent drikkevann. Advarselen kommer fra beredskapsorganisasjon i Bayern.

NTB-DPA melder om saken:

– Alle som er forberedt og som kanskje kan hjelpe sin nabo, letter byrden for oss i nødtjenestene. Da trenger vi ikke bekymre oss for dem, sier Robert Schmitt, som leder Medizinische Katastrophen-Hilfswerk i München.

Organisasjonen bistår ved katastrofer og nødssituasjoner, og er tenkt å spille en viktig rolle ved alt fra naturkatastrofer til krig.

Schmitt sier man ikke alltid kan vente at staten ordner opp om en dramatisk  situasjon skulle inntreffe.

Hans organisasjon tilbyr selvhjelpskurs hvor temaet blant annet er matlaging uten strøm, noe som er stadig mer aktuelt i et Tyskland som er i ferd med å sette sin sivilisasjon flere hundre år tilbake, i form av selvpåført energimangel i samfunnet.

Andre temaer er alternative drikkevannskilder og hvordan bygge opp nødlager, noe som er forholdsregler som forbindes med sammenbrudd i offentlige tjenester, slik man kan oppleve i en krigssituasjon.

Disse kursene har vært holdt siden 2009, men interessen har økt etter Russlands innmarsj i Ukraina, ifølge Schmitt.

Også i Norge har det vært økende oppmerksomhet om såkalt egenberedskap de siste årene, og myndighetene gir råd og informasjon på nettsiden sikkerhverdag.no.

TV2 har skrevet om hvordan det her i landet nå selges mer av varer folk ønsker å ha i beredskap med tanke på en krisepreget situasjon. Det nevnes hermetikk, stormkjøkken, vanndunker, jodtabletter, friluftsutstyr og såkalt overlevelseslitteratur.

Også gassovner og ved er blitt populære vareslag i senere tid.

Ikke alle nordmenn tør basere seg på myndighetenes evne til å ivareta befolkningens elementære behov for mat, vann og varme i en eventuell krisesituasjon.

Les også: 

Energikrisen viser at materiell produksjon er viktigere enn Big Tech

 

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.