Det ville ha vært mitt spørsmål til politiadvokat Helle Brabrand ved Oslo politidistrikt og tingrettsdommer Åsa Gjesdal Bech i forbindelse med at den fremmedkulturelle «Omer» (17) ikke skal omtales i pressen, hvis jeg var Emilie Enger Mehl, justis- og beredskapsminister i Jonas Gahr Støres regjering.

Redaktørforeningen er sterkt kritisk til hemmeligholdet i Oslo tingrett:

– Retten bedriver kollektiv avstraffelse av mediene. Jeg har aldri vært borti lignende, sier generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk redaktørforening.

– Det retten gjør i denne saken er å bedrive kollektiv avstraffelse av redaktørstyrte medier generelt, på grunnlag av at de frykter at Document vil kunne bryte med presseetikken i framtida. Det er meget spesielt og svært problematisk.

Nybø er forundret over den forhåndssensuren dette innebærer og at dommeren har snakket om «brudd på presseetikk» knyttet til Documents forhåndsomtale av saken.

Reidun Kjelling Nybø er svært kritisk til at tingrettsdommer Åsa Gjesdal Bech «går dypt og detaljert inn i presseetikken» i sin kjennelse, og sier dette ikke er dommerens bord.

– Nei, det er jo ikke det. Vi har en veldig god selvdømmeordning i Norge, og etiske regler både når det gjelder identifisering og omtale av saker der barn er involvert, sier generalsekretæren i Norsk redaktørforening.

Politiadvokat Helle Brabrand ved Oslo politidistrikt støttet Omers advokat i ønsket å utestenge Document fra rettsforhandlingene, fremgår det av kjennelsen: «… pressen kan være til stede med referatforbud, med unntak av Document.»

Retten konkluderte med at både Document og øvrig presse kan få følge deler av rettssaken, dog underlagt straffebelagt forbud mot å rapportere noe som helst.

Politiadvokat ville utestenge Document fra retten – pressen pålegges total taushetsplikt

Hvor blir det av politikerne?

Hva skal vi egentlig med Vær varsom-plakaten, Pressens faglige utvalg, Rasismeparagrafen, Ytringsfrihetskommisjonen etc, når vi har politiadvokat Helle Brabrand ved Oslo politidistrikt og tingrettsdommer Åsa Gjesdal Bech, som sammen og hver for seg passer på at det ikke «ytres i hytt og vær» og at ytringsfriheten holdes akkurat passe i sjakk, slik at ingen får reell kunnskap om de faktiske problemene knyttet til for stor innvandring, dårlig integrering og tilhørende kriminalitet skaper?

Og er kanskje ikke Mehl «rette vedkommende», for hun sitter i et glasshus i Støre-regjeringen. Hun sitter i en regjering som ikke vil ta tak i den elendige utviklingen for samfunnets del knyttet til alt for stor innvandring fra fremmedkulturelle land, elendig og nær umulig integrering og all kriminaliteten knyttet til slikt.

Kanskje er det andre politikere på Stortinget, som burde stille spørsmålet til Mehl:

– Hva i h…. er det du driver med Mehl, som lar slikt skje og når skal du ta et oppgjør med dommere og politiadvokater for denne fordømte wokeismen de praktiserer?

Kun Document møtte opp

Document var til stede da rettsforhandlingene i saken mot Omer startet torsdag.

Etter å fått høre aktor Helle Brabrands innledningsforedrag, samt noen innledende kommentarer fra forsvarer Sugin Varatharajan, henvendte rettens administrator Åsa Gjesdal Bech til Documents reporter med beskjed om å forlate rettssalen.

Document var eneste medium representert i retten!

Smart av hovedstrømsmediene, ikke sant? Møter du ikke opp, så kan du jo heller ikke omtale saken.

Og møter du opp, så må du nødvendigvis pynte opp fakta knyttet til Omer, som i løpet av mindre enn 24 måneder – fra 19. september 2019 til 3. september 2021 – var registrert med 26 saker hos politiet.

Det vil ellers være vanskelig for redaksjonen å forsvare sin stødige linje om ikke «å stigmatisere og krenke» fremmedkulturelle kriminelle, om man plutselig skulle begynne å snakke om virkeligheten slik den faktisk er.

Les også:

«Sårbart barn» håner Documents reporter i retten

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.