Under en klassedebatt om Black Lives Matter stilte en 14 år gammel britisk jente spørsmål om ikke rasisme også kunne ramme andre enn svarte. Resultatet var at hun ble grovt mobbet og banket opp av sine medelever.

Skolen til jenta, som kalles Becky av Daily Mail, beskrev det som hendte med Becky som en «hendelse».

Det var mye mer enn det: faktisk oppdaget Beckys foreldre at datteren deres var blitt brutalt overfalt av en medelev. Klumper av håret hennes var dratt ut.

Ansiktet og kroppen hennes var forslått, leppene hovne. Så alvorlige var skadene på bena hennes at hun ikke klarte å gå på fjorten dager.

Men det verste var det som fulgte. Venner av den som overfalt Becky filmet det som skjedde, og la det ut på sosiale medier.

Mobbingen av jenta hadde pågått i månedsvis før overfallet.

En montasje med bilder, fornærmelser og anklager ble lagt ut på nettet av et ukjent troll og sett 1400 ganger.

Fornærmelsene, mobbingen og trakasseringen den unge Becky opplevde på skolen for toppet seg med volden. Hun følte seg ikke trygg noen steder, selv utenfor skolen.

– Hun følte ikke at hun kunne gå tilbake til skolen og møte fiendene sine. Hun trakk seg tilbake til soverommet sitt og trakk seg tilbake fra verden. Hun ble en fange, sier moren hennes.

Beckys forbrytelse var å stille følgende spørsmål:

– Kan ikke andre nasjonaliteter, foruten svarte, være ofre for rasisme?

Dette skjedde den tiden da BLM var i sterkt fokus, sterkt nok til at diskusjonen pågikk i en time i matematikk, sier moren.

Skolen utviste faktisk eleven som sto for volden. Men Becky holdt ikke ut mobbingen.

Becky byttet skole. Men allerede første skoledag ble hun kalt rasist av sine nye medelever. Senere, når hun begynte å roe seg litt ned, ble hun banket opp igjen, denne gangen av en gjeng med jenter fra sin gamle skole. Og mobbingen på sosiale medier lot seg ikke stanse.

Foreldrene vurderte å selge huset og skifte navn på datteren.

Det er verdt å merke seg at Becky selv har innvandrebakgrunn. Men hun var tydeligvis ikke svart nok. Og hun stilte spørsmål i stedet for å ukritisk hylle BLM.

Kritisk raseteori i praksis.

Cynical Theories: En reise gjennom identitetspolitikkens sinnssyke virkelighetVi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.