En kristen kapellan ble avskjediget etter å ha nektet å synge «knus heteronormativitet» under et LGBT-arrangert opplæring ved en internatskole.

Skolen det dreier seg om er Trent College, en internatskole for barn opp til 18 år som ligger i Long Eaton, Derbyshire, mellom Nottingham og Derby. Skolen er kristen, og har et eget kapell som elevene har undervisning ved hver uke.

Educate and Celebrate (E&C) sto bak kurset. Dette er en organisasjon som fokuserer på Equity, Diversity and Inclusion (EDI), og skriver om seg selv på sin hjemmeside:

We equip you and your communities with the knowledge, skills and confidence to embed gender, gender identity and sexual orientation into the fabric of your organisation.

Under kurset pastor Dr. Bernard Randall (49) deltok i, var en av oppgavene å synge en sang med teksten «knus heteronormativitet». Dette ville ikke Randall synge, siden det brøt med hans kristne livssyn, skriver Daily Mail.

Pastor Randall ble avskjediget fra Trent College i fjor, etter at skolen anmeldte ham til myndighetenes Prevent-program for å utføre en preken som var «skadelig for LGBT-elever».

Randall hadde fortalt barna at de ikke var tvunget til å «akseptere en ideologi de var uenige i», og at det var «helt legitimt å tro at ekteskap bare skal forstås som en livslang eksklusiv forening av en mann og en kvinne».

Politiet etterforsket saken, og konkluderte med at Randall ikke utgjorde noen risiko for terrorisme eller radikalisering.

Det pågår nå et tribunal, etter at Randall hevder at han ble utsatt for trakassering, diskrimisering og urettferdig avskjedigelse basert på hans kristne livssyn. Randall søker nå erstatning.

I en skriftlig erklæring skriver Randall at det var tydelig at E&C målsetning var å promotere LGBT-inkludering i skoler. Men ifølge Randall gikk organisasjonen lenger enn dette, ved å endre «en naturlig holdning til inkludering til en aktiv promotering av ideer som han mente utgjorde identitetspolitikk».

Særlig uttrykket om å knuse heteronormativitet alarmerte Randall, som også sa at han fryktet at å fremme et kristent syn på disse temaene ville bli møtt med motstand, men at han allikevel hadde en åpenbar plikt til å gjøre akkurat dette, siden E&C-kurset stred med kristne verdier.

– Identitetspolitikk har en tendens til å fremme ideen om at visse grupper undertrykkes av andre, noe som skaper en presumpsjon om konflikt snarere enn harmoni, hevder Randall.

Han hevder også at identitetspolitikk har klare marxistiske røtter, og derfor er ren ateisme.

Selv om Randall har vært prest i Church of England siden 2005, og fulltidsansatt ved Trent College siden 2015, fikk han forrige uke vite at bispedømmet i Derbyshire, ledet av biskop Libby Lane, nektet å støtte ham.

Bispedømmet hadde under en egen etterforskning konkludert med at Randall utgjorde en «moderat risiko», og kunne skape «angst» hos barn som kontaktet ham for samtaler om temaer som handlet om «seksualitet og forhold».

Bispedømmets vurdering føltes knusende for Randall.

– Når du blir ordinert legger du hjerte og sjel inn i kirken. Det er vevd inn i ditt DNA, og så strekker noen seg inn i deg, inn i sjelen din, og river ut ditt DNA.

– Selv om dette aldri har fått meg til å tvile på min kristne tro, har det fått meg til å stille spørsmål ved kirkens tilstand og alvorlig tvile på min plass i den. På grunn av lojalitet har jeg ikke uttalt meg før nå om kirkens rolle. Jeg holdt tilbake fordi jeg trodde bispedømmet kunne komme til fornuft, men det har ikke skjedd.

Tribunalet er forventet å ta tre uker, og pågår fortsatt.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.