Voldelige demonstranter angriper politiet i Norrköping i april 2022. Stillbilde: Leservideo i Expressen.

Bulletin har gjennomført en valgundersøkelse blant utenlandsfødte. Av de utenlandsfødte som har bestemt hvilket parti de skal stemme på ved valget, støtter rundt 60 prosent den rødgrønne blokken. Undersøkelse viser også at mange utenlandsfødte ønsker strengere straffer og en strengere flyktningpolitikk.

De daglige målingene som publiseres, rapporterer ikke utenlandsfødte separat. Bulletin har derfor bestilt en meningsmåling av gruppen født i utlandet, der spørsmål om valget kun er stilt utenlandsfødte med svensk statsborgerskap, som dermed har stemmerett. Utvalget består av 1050 intervjuer, og studien er utført av analysebyrået Novus. Det er stilt spørsmål både om politiske synspunkter og levekår.

Partiet flest innvandrere har et positivt syn på, er Socialdemokraterna (S), som er det eneste partiet hvor flere har et positivt enn et negativt syn. 50 prosent av de som er født i utlandet, har et positivt syn på Socialdemokraterna, mot 28 prosent som har et negativt syn. Den sterke støtten er spesielt tydelig blant ikke-europeiske innvandrere og de som kom til Sverige som flyktninger.

Til tross for et positivt syn er ikke velgersympatien for Socialdemokraterna blant utenlandsfødte vesentlig høyere enn blant befolkningen for øvrig.

Grafikk: Novus/Bulletin.nu

Bulletin har også stilt spørsmål om politikk. Et stort flertall på 73 prosent blant innvandrere mener Sverige bør innføre strengere straff for forbrytelser, mens kun 19 prosent er imot strengere straff. Interessant nok er oppslutningen om strengere straffer sterkest blant flyktninginnvandrere, med 82 prosent som støtter forslaget.

44 prosent anser det som et godt eller svært godt forslag at Sverige skal ta imot færre flyktninger, mens 30 prosent anser det som et dårlig eller svært dårlig forslag. Andre svarer verken eller, eller at de ikke vet.

 

Les Bulletins valgundersøkelse.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.