Manoj Subramaniam. Foto: Die Grünen Erkelenz.

Manoj Subramaniam, en politiker inntil nylig tilhørende De grønne i Tyskland som fikk politi­beskyttelse etter å ha sagt at han ble truet og trakassert av nynazister, iscene­satte disse tingene selv, sier en talsperson for påtalemyndigheten i Mönchengladbach til Focus.

Subramaniam, som har opphav på Sri Lanka og har representert De grønne i bystyret i Erkelenz i Nordrhein-Westfalen, gikk tidligere i år ut med at han hadde mottatt dødstrusler og barberblader i posten og funnet igjen bilen med flate dekk og påmalte hakekors, opplyser det tyske nyhetsmagasinet.

Et av brevene var angivelig undertegnet «NSU 2.0», etterfølgerne til terrorgruppen Nationalsozialistischer Untergrund.

Foruten politibeskyttelse høstet De grønne-politikeren allmenn solidaritet og de angivelige gjerningspersonene avskyerklæringer, men etter at politiet begynte å etterforske saken, kom det frem at truslene var oppdiktet og trakasseringen iscenesatt.

De anmeldte forbrytelsene har ikke skjedd men er blitt faket, og det har aldri foreligget noen trusselsituasjon, opplyser påtalemyndigheten i Mönchengladbach til Focus.

Bevis ble funnet ved en gjennomsøking av Subramaniams bolig, for eksempel fargestoffet som skulle ha blitt brukt til påmaling av hets-graffitien. Den anklagde skal også regelrett ha brutt sammen under avhør og langt på vei ha innrømmet det hele.

Hos De grønne i delstaten er ledelsen forskrekket over iscenesettelsen, og Subramaniam har trukket seg fra alle verv og meldt seg ut av partiet. Saken ventes å få et rettslig etterspill.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.