Da Biden-administrasjonen oppdaget en Instagram-konto som parodierte Anthony Fauci, tok de kontakt med moderselskapet Meta. Sekunder senere tok Facebook-eierne grep. 

Dette skjedde 20. juli 2021 og er nylig funnet i frigitte e-poster som avslører hvor tett demokratene og Facebook jobber sammen – og hvor lite påaktet demokratiske friheter er i demokratiske kretser.

– Hei – kan vi på noen måte få fjernet dette her? Det er faktisk ikke en av våre, skrev Clarke E. Humphrey, digital direktør for Biden-administrasjonens covid 19-respons, i en e-post med tidsstempelet 13.24.

46 sekunder senere fikk Humphrey svar hvor det ganske enkelt sto: «Jep, on it!» Mottagerens navn er redigert på den offentliggjorte e-posten, men den er sendt klokken 13.24.46 og ser ut til å angi samme tidssone.

Humphrey la til flere mottagere i svaret om satirekontoen, blant andre presidentens direktør for digital strategi.

Dokumentet ble oppdaget etter at regjeringsadvokatene i Missouri og Louisiana saksøkte justisdepartementet og tvang frem kommunikasjonen mellom høytstående tjenestemenn i Det hvite hus, utenriksdepartementet, FBI med flere, og store sosiale medieselskaper.

Regjeringsadvokatene håper å avsløre hvordan Bidens administrasjon samarbeider med de store sosiale mediene om å kneble ytringsfriheten spesielt om emnet covid 19. Det amerikanske justisdepartementet har overført kommunikasjon mellom flere føderale tjenestemenn og sosiale medier, men noen høytstående embedsmenns e-post nekter de innsyn i.

– Vi vant i juli da retten krevde at Biden-administrasjonen skulle utlevere kommunikasjonen mellom føderale tjenestemenn og sosiale medier. 

Vi har allerede mottatt en rekke dokumenter som beviser at den føderale regjeringen har et incestuøst forhold til sosiale medier og at de koordinerer kampen mot ytringsfriheten, men vi er ikke ferdig, sa regjeringsadvokaten i Missouri i en uttalelse.

Selv om sosiale medier ikke kan tiltales for å ha brutt første forfatningstillegg, mener regjeringsadvokatene i Missouri og Louisiana at om det kan bevises at visse meninger, uttalelser og overbevisninger er blitt sensurert etter ordre fra regjeringen, brytes føderal lov.

– Meta har for eksempel avslørt at de har kommunisert med minst 32 føderale tjenestemenn om moderering av innhold på plattformene. YouTube avslørte at elleve føderale tjenestemenn var involvert i slik kommunikasjon.

Sensurvirksomheten inkluderer de høyeste nivåene i den amerikanske regjeringen, inkludert Det hvite hus, sa regjeringsadvokatene.

Maktmennesker liker ikke å bli gjort til latter. Illustrasjon: bobscartoons

White House Asked Meta To Remove Fauci Parody Account. Meta Responded In Less Than 60 Seconds.

Les også:

– Det beste som kunne skje: Fauci trekker seg i desember

 

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.