Det ser ut til at Moder Jord denne august måned ikke vil samarbeide med klimaalarmistene.

Temperaturen i Atlanterhavet er for lav til å danne orkaner. Så langt denne sesongen er det bare dannet tre tropiske stormer.

Det er to dager igjen av august måned. Hvis det ikke oppstår en tropisk storm denne måneden, vil dette bli den tredje august-måned siden 1961 og første siden 1997, uten en navngitt atlantisk storm.

Orkanforskeren Philip Klotzbach twitrer at dette er første gang siden 1982 at det ikke har vært en eneste navngitt storm noe sted i Atlanterhavet mellom 3. juli og den nest siste uken i august. Det har skjedd fem ganger siden 1950, det vil si én gang omtrent hvert tiår.

Orkansesongen har en tendens til å tilta i august og toppe seg i september. Iår var det på forhånd spådd en aktiv orkansesong, men det ligger an til at august ender uten navngitte stormer. Det har ikke skjedd siden 1997. Før det måtte du tilbake til 1961 for å finne en stormfri august. Det skjedde også i 1941 og 1929.

Stormer som har sitt opphav utenfor kysten av Afrika, rammer tørr luft og vindskjold som desorganiserer og hindrer dem i å utvikle seg videre før de når det østlige Karibien.

Hvis stormene forserer disse barrierene kan varmt vann i Den mexicanske gulf og langs USAs kyst utvikle dem til orkaner. Men så langt dette året har bare tre stormer utviklet seg så sterkt at de har fortjent å gis navn.

Utviklingen i Atlanterhavsbassenget har dette året vært mindre tropisk: Hver storm som kommer fra kysten av Afrika og når Gulfen, fukter på en måte opp atmosfæren og gjør forholdene litt mere gunstig for neste storm. Til sist kommer det en storm som utvikler seg til orkan.

Ifjor på samme tid var det syv navngitte stormer i august, hvorav fire utviklet seg til orkaner.

Ved starten av sesongen spådde amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration 14 til 21 navngitte stormer, hvorav mellom seks og ti kunne utvikle seg til orkaner, derav tre til seks sterke orkaner.

Denne måneden ligger altså an til å bli tredje stormfrie august på mer enn seksti år i Atlanterhavsbassenget.

 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.