En skog av vindmøller i Øresund mellom København og Malmö. Foto: Paul Kleiven / NTB

De grønne utopiene er i ferd med å møte virkeligheten i nok et land. Nå er det ordføreren i København som medgir at byen ikke vil nå målet om å bli verdens første CO2-nøytrale hovedstad innen 2025.

I den danske hovedstaden hadde altså myndighetene satt seg store og fagre mål om å bli «verdens første CO2-nøytrale hovedstad innen 2025».

Mange kunne ha fortalt dem det for lenge siden, men i dag har de samme myndigheter erkjent at det hele var en illusjon. Man innser at disse såkalte målene ikke lar seg oppfylle, ikke innen 2025, og trolig aldri.

– Det er utrolig ergerlig at vi ikke når det i 2025. Det er jeg virkelig lei for, sier Sophie Hæstorp Andersen til kringkasteren DR.

Byen har allerede kuttet CO2-utslippene med 80 prosent, blant annet gjennom drastiske tiltak overfor innbyggere, næringsliv, samferdsel. Men å oppnå netto null utslipp i løpet av de neste tre årene. er ifølge Hæstorp Andersen ikke lenger realistisk.

Effekten av de allerede gjennomførte kuttene er knapt målbar i noen global sammenheng. Dette er symbolpolitikk fra A til Å.

Årsaken til at man ikke klarer 100 prosent utslippskutt oppgis å være at avfallsforbrenningsanlegget ARC ikke oppfyller kriterier for å få statlig støtte til fangst og lagring av CO2.

Hæstorp Andersen håper imidlertid fortsatt at klimamålet kan nås senere på 2020-tallet. Det vil si at byens innbyggere skal plages ytterligere i de neste årene.

Les også: 

Klimamålene er venstresidens sharia

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.