En kanadisk far ble denne uken anholdt for ifølge politiet, å ha overtrådt en rettskjennelse som forbød ham å uttale seg offentlig mot sitt barns kjønnsskifte-behandling.

Mannen – hvis identitet er underlagt forbud mot offentliggjøring – ble fengslet tirsdag for å ha vist forakt for retten og for å ha omtalt tenåringen som sin datter og offentlig brukt pronomenene hun og henne, skriver The Post Millennial.

Tenåringen ble født som kvinne, men identifiserer seg som transkjønnet og foretrekker å bli omtalt med mannlige pronomen.

Faren gikk først til retten i 2018 etter å ha fått vite at barnet gjennomgikk hormonbehandling for å bli gutt, og krevde at ingen behandling skulle gis uten hans tillatelse. Han argumenterte med at behandlingen ville hindre datteren i noen gang å oppnå et sunt, normalt liv som kvinne og å stifte familie. Han ønsker å beskytte henne mot en irreversibel avgjørelse som hun kan komme til å angre senere i livet. Hormonbehandlingen kan gi permanente bivirkninger på fysiologi, permanent infertilitet, stemmeforandringer og hårvekst.

Familievold

Faren anket kjennelsen som begrenset hva han kunne si offentlig. Ifølge retten er farens insistering på å referere til barnet som datter og bruk av barnets opprinnelige navn, en form for familievold. Retten krever at han skal bruke barnets valgte mannsnavn og bruke mannlige pronomen både offentlig og privat. 

Domstolen avgjorde tidligere iår at faren ikke har rett til å motsette seg kjønnsskiftet og at han burde prøve å forstå hva kjønnsdysfori innebærer, skriver Global News

Barnet som nu er femten år gammelt, sier at det har identifisert seg som gutt siden elleveårsalderen og at det begynte å utforske overgangsbehandling som trettenåring. 

Statsstøttet barnemishandling

Faren har opprettet en GoFundMe-side som i skrivende stund har samlet inn nesten 84 000 dollar. I den opprinnelige teksten som forklarer årsaken til pengeinnsamlingen, skrev han at han har gått igjennom et juridisk helvete og risikerer opp til fem års fengsel for å ha snakket sant om statsstøttet barnemishandling. 

Moren – som har støttet barnets ønsker og tok kontakt med psykolog da barnet ga uttrykk for kjønnsforvirring – har vært skilt fra faren i en årrekke.

 

 

Støtt Document ved å kjøpe en av våre bøker!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.