– Vi er i tenkeboksen på hvor stor hevingen ender opp med å bli. I lys av sterke arbeidsmarkedstall og høyere inflasjon kan rentehoppet bli like stort som i juni, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets til Dagens Næringsliv.

Haugland undrer seg over at Norges Bank har lagt til grunn en prisstigning som er langt lavere enn det økonomene nå venter.

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå på inflasjonen i norsk økonomi er rett rundt hjørnet. I siste prognose fra Norges Bank venter sentralbanken en kjerneinflasjon på 3,2 prosent i juli.

Haugland i DNB Markets sier at hun stusser over anslaget fordi forventningene fra markedsaktørene nå er langt høyere enn det Norges Bank har estimert.

– Vi forventer at kjerneinflasjonen stiger til 3,8 prosent, noe som er en god del høyere. I tiden fremover er det to store spørsmål som gjelder. Det ene er hvor langt opp inflasjonen skal, og det andre er hvor stor brems det etter hvert blir i økonomien, blant annet som følge av renteoppgang, sier Haugland.

Sjeføkonom tror dobbelt rentehopp kan skje på ny allerede om halvannen uke (DN – betalingsmur)

Les også:

Norges Bank hever renta med 0,5 prosentpoeng – varsler ny renteheving i august

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.