– Den drastisk økende etterspørselen etter vann i industri, landbruk og i private husholdninger er problematisk, sier direktør Gerd Landsberg i Den tyske foreningen for byer og kommuner til den tyske avisen Handelsblatt.

Vanning i hagen og fylle opp svømmebasseng med vann fra kranen kan bli et reelt problem gjennom sommeren, legger han til.

Ifølge Landsberg bruker plensprinkleranlegg opp mot 800 liter vann i timen. Og det kan føre til at det ikke er nok vannforsyning i kommune, advarer han.

Han etterlyser kommunale handlingsplaner for å håndtere heten, blant annet ved å beskytte personer fra helserisikoen de varme temperaturene utgjør.

Landsberg vil også at det foretas investeringer i grønne tak og fasader, samt sitteplasser i kjølige omgivelser. Å erstatte svart asfalt med en lettere asfalt kan også bidra til å redusere temperaturen, sier han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.