En gruppe realpolitikere fra det venstreorienterte partiet Die Grünen etterlyser en radikal endring av Tysklands «mislykkede migrasjonspolitikk».

Frykter velgerne går til høyre

I dokumentet Memorandum für eine andere Migrationspolitik in Deutschland advarer de mot velgerflukt til høyre hvis borgerne fortsetter å miste følelsen av trygghet og hvis migranter ikke blir oppfattet som reelt integrert i samfunnet.

I og med at migrasjonen fortsetter å sette rekorder og at innvandrerne vil koste skatteyderne mer enn 36 milliarder euro i 2023, advarer de om alvorlige sosiale konsekvenser.

Samfunnet vil eksplodere

En av undertegnerne av memorandumet er Tübingens mangeårige grønne ordfører Boris Palmer. Hans stemme har på mange måter større vekt enn mange andres på grunn av hans popularitet og partitilhørighet:

– Hvis vi bruker alle samfunnets ressurser på de nyankomne og det ikke blir noe igjen til lokalbefolkningen, så vil dette samfunnet eksplodere.

«Sertifisert» medlem av venstrefløyen

Palmer er ikke bare meget populær, han er også et «sertifisert» medlem av venstrefløyen. Han kan ikke på samme måte avvises med moralsk forakt og brunstempling som migrasjonskritikere fra «ytre høyre», for eksempel Alternativ fur Deutschland.

Men Boris Palmer har flere ganger provosert sine partikamerater og er blitt forsøkt ekskludert fra partiet. I et kompromiss ble hans partimedlemskap suspendert ut året. På en migrasjonskonferanse i Frankfurt fredag provoserte han igjen ved å bruke N-ordet flere ganger. 

Aksepterer ikke politisering av språket

N’en står i dette tilfelle for «neger», et gammelt begrep for sorte mennesker som av politiske aktivister er blitt ladet med rasistisk materiale og erklært ubrukelig. 

I et Twitter-klipp blir Palmer overdøvet av demonstranter da han forsøker å forklare sitt ordvalg med at han ikke godtar politisering av språket.

Støtte fra Kommuneforbundet

De grønnes realpolitikere får ifølge Handelsblatt, støtte fra Gerd Landsberg, leder av det tyske kommuneforbundet:

– Vi har behov for en endring av migrasjonspolitikken, også for å sikre sosial aksept. Det inkluderer mer effektiv integrasjon, klarere kommunikasjon, også overfor de som ankommer, og aktiv deltagelse fra asylsøkerne.

Tyskland tar støyten

Landsberg som er medlem av det konservative CDU, mener Tyskland tar den europeiske hovedbyrden for immigrasjonen: 

– Prinsippet i Europa må være rettferdig fordeling av migrasjonsbyrden, men også at de ytre grensene må beskyttes effektivt. Dette er også uunnværlig om vi skal beholde befolkningens aksept.

Kommentar

Interessant er De grønnes artikulerte motivasjon for å legge om migrasjonspolitikken: Hvis det ikke gjøres kan borgernes utrygghet medføre velgerflukt til høyre. Ikke at borgernes trygghet må gjenopprettes. Positivt er det dog at borgernes utrygghet blir erkjent innen en venstreside som ellers villig ofrer sitt eget folk på globalismens alter.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.