Georgia Guidestones ble av sikkerhetsgrunner revet igår etter at de ble sabotert tidlig onsdag morgen. 

Overvåkningsbilder viste en kraftig eksplosjon som blåste i stykker en av steinene like etter klokken 04 lokal tid. En sølvfarvet bil som forlot monumentet, er ettersøkt.

Monumentet ble bygget i 1980 av lokal granitt på oppdrag av en ukjent person eller gruppe under pseudonymet RC Christian.

– At identiteten og intensjonen til dem som bestilte monumentet er ukjent, har gitt det en slags mystikk. Det har hjulpet til å gi næring til spekulasjoner om hensikten. Katie McCarthy, Anti-Defamation League – ifølge NPR.

Fra den 5,8 meter høye strukturen med en vekt på 119 tonn ble avduket i mars 1980, har monumentet blitt påstått å være bygget for kult og djeveldyrkning på grunn av dets likhet med Stonehenge.

Innskriften på steinene var en slags veiledning for å leve i «fornuftens tidsalder». Den oppfordret til å holde verdens befolkning på 500 millioner eller lavere. 

Et budskap om nazi-inspirert eugenikk, befolkningskontroll og global regjering gjorde steinene til lett bytte for konspirasjonsteorier om et elitekomplott for å avfolke kloden.

Fjerning av monumenter og statuer har vi sett en del av de siste årene:

Roosevelt-statue fjernes

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.