Tre er drept og tre kritisk skadet i skytingen i kjøpesenteret Field’s i København søndag, opplyser sjefpolitiinspektør Søren Thomassen i natt.

En dansk-etnisk 22-åring er pågrepet.

Det er flere skadede utover de tre som er kritisk skadet, men politiet har ikke opplyst antall. De tre drepte er en mann i 40-årene og to «unge mennesker», opplyser Thomassen. I en pressemelding skriver København-politiet at det er snakk om en ung mann og en ung kvinne.

Vil ikke avvise terror-motiv

Politiet sier man foreløpig vet lite om 22-åringens motiv. Han beskrives som «perifert kjent» av politiet.

– Vi etterforsker dette som en hendelse der vi ikke kan avvise at det er terror

Fire YouTube-videoer inngår i etterforskningen av skyteepisoden på kjøpesenteret Field’s i København søndag, opplyser politiet til Jyllands-Posten.

På videoene poserte en ung mann med en rifle og en pistol. De ble lastet opp med tekstene «I don’t care» og «Quetiapine doesn’t work». Kvetiapin er et legemiddel som brukes til behandling av flere psykiske lidelser. DR får opplyst av politikilder at mannen som lastet opp videoene, er den pågrepne 22-åringen.

Ingen indikasjoner på høyreekstremisme

På direkte spørsmål om siktede er høyreekstrem, svarer Thomassen at politiet ikke har noen indikasjoner på det.

22-åringen ble pågrepet med et gevær og ammunisjon. Forhåpentligvis er det én enkelt mistenkt, sier inspektøren.

– Vi har hittil ikke kunnet påvise at han har samarbeidet med andre, sier Tomassen.

Siktede skal etter planen avhøres mandag.

Politiet fikk melding om skytingen klokka 17.35 søndag. Mannen ble pågrepet 13 minutter senere.

Politiet har fortsatt «en massiv innsats» i og omkring Field’s, og i hele Sjælland, samt en massiv trygghetsskapende tilstedeværelse i hele København, opplyser sjefpolitiinspektøren.

Field’s er blant Danmarks største kjøpesentre, med over 135 butikker og restauranter spredt utover rundt 74.000 kvadratmeter.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.