Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix via AP / NTB.

Den unge dansken som søndag ble pågrepet for dødsskytingen på Field’s-kjøpesenteret i København, der tre mennesker ble drept og fire kritisk skadet, var alene om ugjerningen, og ingenting tyder på at det dreide seg om en terrorhandling, opplyser dansk politi mandag morgen.

Mannen var ifølge politiet også kjent for psykiatrien. Dermed peker det i retning av at den nå drapssiktede mannen er en sprø einstøing.

Skjermdump fra YouTube søndag ettermiddag.

Noen timer etter skytingen begynte det å gå rykter i sosiale medier om at gjerningsmannen var identisk med innehaveren av en YouTube-konto der man ser nylig opplastede selfie-videoer av en ung mann som retter to forskjellige skytevåpen mot sitt eget hode ledsaget av tekstene «I don’t care» og «Quetiapine doesn’t work».

Både geværet, buksene, vesten og kroppsfasongen til den pågrepne minner om de tilsvarende på videoene. På brukerens spilleliste var det ellers en video med tittelen «Killer music». YouTube har siden slettet hele kontoen med videoene for brudd på selskapets retningslinjer.

Dansk politi går langt i å bekrefte at det er samme person. NTB skriver:

Fire YouTube-videoer inngår i etterforskningen av skyteepisoden, opplyser politiet til Jyllands-Posten.

På videoene poserte en ung mann med et gevær og en pistol. De ble lastet opp med tekstene «I don’t care» og «Quetiapine doesn’t work». Kvetiapin, som er det norske navnet på legemiddelet, brukes i behandling av psykiske lidelser som schizofreni, bipolar lidelse og mani.

Danmarks Radio får opplyst av flere kilder at det er mannen som søndag ble pågrepet som har lagt ut videoene. Videoene ble lastet opp 1. juli, ifølge Jyllands-Posten.

Dansk politi har ennå ikke opplyst om hva slags motiv den unge mannen kan ha hatt.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.