Supernytt ble sjokkerte over kommentarene til en video de la ut på Tiktok om terroren i Oslo. 1700 kommentarer måtte slettes. Redaksjonen unnskylder  med at de unge ikke helt forstår hva de sier, samtidig som de innrømmer at de som skriver er over aldersgruppen de henvender seg til.

Da NRK Supernytt delte et klipp på Tiktok om masseskytingen i Oslo, kom det så mange hatytringer at halvparten av kommentarene måtte slettes.

Supernytt er NRKs nyheter for barn og har blant annet en egen TikTok-profil. Da de delte en video som forklarte masseskytingen i Oslo, kom det svært mange uønskede kommentarer, melder VG.

Kommentarer som «homo bør være ulovlig» og «han tok en for laget» var blant det som kom. Jobben med å moderere kommentarfeltet var vanskeligere enn noen gang tidligere, sier redaksjonsleder i NRK Super, Frank Sivertsen.

– Mange i kommentarfeltet har vist støtte til handlingene i helgen. Av rundt 3.500 kommentarer, har vi måtte fjernet rundt 1.700 av dem, men vi har fulgt med hele tiden og prøvd å fjerne grumset, sier Sivertsen til VG. (NTB)

@supernyttnrk

Journalistisk ville det ikke være unaturlig å spørre om det ungdommer med muslimsk bakgrunn som benytter sjansen. I stedet for å stille kritiske spørsmål er både redaktøren og akademikeren mer opptatt av å glatte over.

– Mange av dem som har vist støttet til handlingene er unge gutter og menn. Vi oppfatter det som om de skal tøffe seg, forklarer Sivertsen.

Sivertsen får delvis støtte fra professor i medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Petter Bae Brandtzæg. Han skriver i e-post til VG:

– Mange av disse kontoene er anonymiserte, og det er vanskelig å få innsikt i hvem disse er, men mye tyder på at det handler om norske barn og unge, i måten de skriver og engasjerer seg på.

Det ville være interessant å finne ut om det har vokst frem en anti-gay holdning blant unge menn, som vemmes over pridehyllesten. Nå har PST-sjef Roger Berg sagt at de har kommet over miljøer de ikke visste om. Er det disse som tømmer seg i kommentarfeltet til Supernytt?

Vi vil også anta at det vil være mulig å si noe om bakgrunnen til innsenderne ut fra stil og språkføring. Hvis det hadde vært «norske barn og unge» ville trolig reaksjonen fra NRK vært langt sterkere.

Supernytt har over 200.000 abonnenter på tiktok.

 

https://www.vg.no/rampelys/i/rEQ9wR/nrk-maatte-slette-1700-tiktok-kommentarer

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.