Fra det italienske energiselskapet ENELs kullkraftverk i Civitavecchia utenfor Roma. Foto: Alfredo D’Amato / Roberta Krasnig / Flickr / Wikimedia Commons (cc-by-2.0).

Regjeringer Europa rundt er mer redde for energiknapphet i det korte løp enn for at CO2-utslipp vil drepe oss i det lange løp. Nå åpner også Nederland for mer kullkraft:

NTB-AFP skriver:

Nederland åpner for en økning i kullkraftproduksjonen for å tette igjen energigapet som følge av den reduserte gassforsyningen fra Russland.

– Regjeringen har besluttet å umiddelbart fjerne produksjonsbegrensingen for kullkraftverkene. Dette betyr at kullkraftverkene igjen kan levere på full kapasitet, sa klima- og energiminister Rob Jetten på et pressetreff mandag.

I slutten av mai ble det kjent at det statlige russiske energiselskapet Gazprom kuttet sine gassleveranser til Nederland, da det nederlandske energiselskapet GasTerra ikke ville betale for gassen i rubler.

Begrensingen Nederland har hatt på kullkraftverkene fram til nå har gjort at de bare har kunnet produsere 35 prosent av kapasiteten.

Vanskeligheter har det med å øke rasjonaliteten hos folk som rammes av dem. Nød lærer som kjent naken kvinne å spinne.

Skal vi tippe at det grønne skiftet er avløst av det sorte innen utgangen av 2022?

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.