Humaniora er ikke tapt til kjønnsstudier, hvithetsstudier og generell woke-aktivisme lenger. Psykolog og forfatter Jordan Peterson lanserer Peterson Academy høsten 2022.

Peterson forlot sin stilling ved universitetet i Toronto i januar 2022. Det er universitetenes fokus på Equity, altså likt utfall for alle, kombinert med woke-aktivisters dekonstruksjon av humaniora, som har drevet Peterson i ny retning: Høsten 2022 lanserer han verdens første virtuelle akademi, hvor han lover å ta tilbake dannelsen i utdannelse.

Da Peterson fylte Oslo spektrum mandag 6. juni snakket han nettopp om hvor dårlig utdannelsen ved universitetene er, og at akademias forsøk på å drive gjennom likt utfall har resultert i en institusjon som ødelegger individet, akademia og samfunnet forøvrig.

Petersons arrangement i Oslo gikk utelukkende ut på å besvare spørsmål fra publikum, som publikum hadde sendt inn og stemt fram. Blant dem var «Hva er den beste måten å umiddelbart håndtere fristelser fra egoet på når man bygger disiplin?»

Petersons svar var kanskje ikke så enkelt som innsenderen hadde håpet på. Det hele handler nemlig om hvilke mål man har satt for seg selv og hvor godt man har tenkt gjennom dem, ifølge Peterson, noe han også bruker mye plass på i den nye boken Beyond Order. 12 more rules for life.

Man må vite hvor man skal, men også hvor man ikke skal –  for å oppnå disiplin og ikke la fristelsene ta overhånd. Det krever planlegging og visualisering, det krever at man forutser konsekvensene av egne valg og handlinger, begge veier.

Petersons konsekvenstenkning kan kanskje komme overraskende på utenforstående, men vil altså være en del av utdannelsen han tilbyr ved sitt nye akademi.

– Hvorfor ber vi aldri elever eller studenter om å sette seg ned en stund og tenke over hva de vil bli og hvordan de skal komme dit? spør han.

– Fremtiden er ikke noe som bare skjer deg, fremtiden er noe du kan planlegge, ta sikte på og oppnå. Vi behandler fremtiden som om den bare skjer oss, fortsetter han.

Peterson trekker fram at skolesystemene i Vesten er adoptert fra 1800-talls Preussen, hvis ambisjon var å forme lydige soldater og senere gode industriarbeidere. Nå kan det synes som om utdanningsinstitusjonenes oppgave er å levere ferdige politisk korrekte produkter, med forutinntatte meninger og holdninger – hvis eneste motivasjon er å møte «samfunnets» forventinger til dem.

Akademia handler ikke lenger om å tenke kritisk eller lære om selvbevissthet, akademia i dag handler om forutbestemte resultater, selvpisking og intoleranse.

Det vil Peterson tilby et alternativ til.

Peterson Academy filmes for øyeblikket i Miami, Florida og vil til høsten kunne tilby studenter utdanning ved verdens første metaversity.

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Peterson Academy (@petersonacademy)

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.