Den danske forskeren Henrik Svensmark kommer til Norge førstkommende tirsdag for å holde foredrag på Litteraturhuset i Oslo, i regi av Klimarealistene.

Nå har ikke vi forutsetninger eller kunnskap til å bedømme Svensmark. Men vi forstår at han er en seriøs forsker, ansatt ved Danmarks Tekniske Universitet, som nå er blitt strippet for penger og tittel. Dette er woke-sensurens innmarsj i Danmark og som sådan bør det interessere oss.

Det siste han fortalte meg var at han omkring 2005 fikk en årlig spesialbevilgning på 3 mill kr fra Folketinget til sin gruppes forskning, men at dette går gjennom DTU som nå bruker pengene til andre formål. Og at det nå ikke finnes penger til drift av laboratoriet og lønn til medarbeider. Og at han ikke lenger har professortittel men er blitt degradert til seniorforsker. Han har også blitt fortalt at han ved utgangen av dette året selv må skaffe sin lønn.

Vi vil for øvrig forsøke å få Svensmark i studio, men hvis dere vil oppleve ham personlig så skal dere gå på foredraget tirsdag kveld.

Kjøp billetter her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.