EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier det er i EUs strategiske interesse, men også EUs moralske plikt, å gjøre det mulig for Ukraina å bli medlem.

Von der Leyen kom med uttalelsene på en internasjonal sikkerhetskonferanse i Slovakias hovedstad Bratislava torsdag, skriver The Guardian.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har bedt om flere våpen fra Vesten for å kunne slå tilbake den russiske invasjonen, og han har bedt om flere EU-sanksjoner mot Russland. I sin siste daglige videotale har han også gjentatt anmodningen om at Ukraina må bli EU-medlem.

– Det er svært viktig at vi nå og i ukene som kommer, får et svar fra EU om Ukrainas kandidatstatus. Vi ser fram til det, sier han.

Von der Leyen sa i sin tale torsdag at Ukraina må oppfylle alle nødvendige standarder og betingelser for å kunne bli medlem, men hun ba også EU om å hjelpe Ukraina med å oppnå dette målet.

– Å støtte Ukraina på landets vei inn i EU er ikke noen byrde. Det er vårt historiske ansvar, sa EU-kommisjonens leder.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.