Ukrainas forsvarsminister opplyser at Danmark har sendt Harpoon-raketter til landet, til bruk i forsvaret av Svartehavskysten.

– Kystforsvaret i landet vårt vil bli styrket av Harpoon-rakettene. De vil bli benyttet av utdannede ukrainske team, skriver forsvarsminister Oleksij Reznikov i en uttalelse.

Rakettene fra Danmark vil ifølge Reznikov bli benyttet fra land mot russiske krigsskip i Svartehavet.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin opplyste i forrige uke at Danmark hadde lovet å bidra med Harpoon-raketter til det ukrainske forsvaret.

Det danske forsvarsdepartementet ville lørdag verken bekrefte eller avkrefte at Ukraina er i ferd med å motta slike raketter fra Danmark.

Harpoon-raketten ble utviklet USA under den kalde krigen, og Danmark er et av få land som har hatt en versjon som kan avfyres fra kjøretøy på land.

Militæreksperter anslår imidlertid at det kan ta flere måneder før den ukrainske hæren er ferdig opplært til å bruke rakettene og til at de er kan tas i bruk av det ukrainske forsvaret.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.