Et amerikansk militærfly har hentet flere tonn med morsmelkerstatning i Tyskland.

Flyet dro fra den amerikanske Ramstein-basen i Tyskland og landet søndag på en flyplass i den amerikanske delstaten Indiana med over 35 tonn morsmelkerstatning.

Det opplyser Det hvite hus.

– Vi jobber døgnet rundt for å få trygg morsmelkerstatning til alle som trenger det, tvitret president Joe Biden, som er på et fem dager langt besøk i Asia.

Denne første forsendelsen vil dekke rundt 15 prosent av det umiddelbare behovet i USA, uttaler Bidens rådgiver Brian Deese til CNN.

Han sier det vil finne sted flere flygninger tidlig denne uken som del av Biden-administrasjonens innsats for å sikre nok av produktet til det amerikanske markedet.

I USA har morsmelkerstatning blitt en stadig større mangelvare de siste månedene, både på grunn av stenging av USAs største fabrikk der det lages morsmelkerstatning, og på grunn av problemer knyttet til forsyningsledd, utløst av koronapandemien.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.