Espen Andersen Bråthen erkjenner straffeskyld for alle tiltalepunkter. Bråthen tok livet fra fem personer med kniv i Kongsberg ifjor.

Bråthen møtte i Buskerud tingrett i Hokksund onsdag morgen iført hvit t-skjorte. Pressen ble instruert i å respektere Bråthens ønske om å ikke avbildes.

Bråthen erkjente straffeskyld for alle tiltalepunkter mot ham, der i blant drap, drapsforsøk og vold mot tjenestemenn. Det er totalt 31 fornærmede i saken.

Bevæpnet med pil og bue, tre kniver og machete gikk Bråthen ut i Kongsberg onsdag 13. oktober 2021 for å drepe flest mulig mennesker. Det har Bråthen selv forklart i avhør med politiet.

Aktor presiserte at påtalemyndigheten anser macheten for en kniv å være og omtaler den derfor som kniv, ikke machete.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om tvunget psykisk helsevern etter at sakkyndige har vurdert Bråthen til å være strafferettslig utilregnelig.

Aktor innledet med å spille av overvåkningsvideo fra Coop Extra butikken, hvor Bråthen skjøt på folk med pil og bue. Opptaket viser fornærmede som løper fra og i butikken, mens Bråthen løper etter for å skyte.

Aktor spilte også av en desperat samtale til AMK, hvor innringer roper til folk rundt seg at de må gjemme seg.

Bråthen oppleves anspent, men gjør ikke noe særlig ut av seg. Bråthen skal forklare seg for retten senere onsdag.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.