Taliban forbyr menn og kvinner fra å spise sammen i offentligheten og det hjelper ikke å være gift, forbudet gjelder alle. Kvinner og menn får heller ikke være i parken samtidig.

Det melder Daily Mail.

Taliban har instruert at menn og kvinner skal sitte adskilt på restauranter, det bekrefter Riazullah Seerat, Taliban-tjenestemann ved departementet for «fremming av dyd og forebygging av synd» i Herat, Afghanistan.

Seerat fortalte AFP at restauranteiere har blitt varslet om forbudet og at det ikke spiller noen rolle om mannen og kvinnen er gift.

Men det stopper ikke der, kvinner får ikke være i offentlige parker sammen heller. Menn og kvinner får tillatelse til å besøke Herats offentlige parker på forskjellige dager.

– Vi har bedt kvinner om å besøke parker på torsdag, fredag ​​og lørdag, sier Seerat.

– De andre dagene er holdt for menn som kan besøke for fritid og trening. Kvinner som ønsker å trene på disse dagene bør finne et «trygt sted eller gjøre det i hjemmene sine.»

Forbud og påbud som øker kvinneundertrykkelsen i landet, øker i antall. Kvinner over hele landet har fått forbud mot å reise alene, kvinner er påbudt å dekke seg til med burka eller tilsvarende, kvinner får ikke jobbe og jenter får ikke ta utdannelse. I Herat får ikke kvinner lenger førerkort.

Anniken Huitfeldts møte med Taliban har hatt null innvirkning på terrorgruppen. Talibans ideologiske overbevisning dyrker kvinneundertrykkelse og ville aldri finne på å la seg hverken instruere eller lære av kvinner.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.