Vestlige våpen gjør ukrainerne i stand til å gå på offensiven rundt en storby som Kharkiv og trenge russerne tilbake. Det er nok et tegn på at ukrainerne ved vestlig hjelp vinner krigen.

En ukrainsk motoffensiv ved Kharkiv i nordøst har gjort nye framskritt det siste døgnet, ifølge den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War (ISW).

Byen er den nest største i Ukraina og hadde før krigen 1,4 millioner innbyggere. Den er blitt utsatt for omfattende bombing og artilleribeskytning siden den russiske invasjonen 24. februar.

Ukrainske styrker gjør framskritt i en motoffensiv ved byen, og kan i løpet av få dager klare å presse russerne ut av artillerirekkevidde av Kharkiv, skriver ISW.Ifølge tankesmia er flere tettsteder nord og øst for byen nå under ukrainsk kontroll, noe som begrenser de russiske styrkenes mulighet til å angripe selve storbyen.

– Denne ukrainske operasjonen utvikler seg til å bli en vellykket, bredere motoffensiv. Den står i kontrast til de mer lokale motangrepene ukrainske styrker har gjennomført i løpet av krigen for å sikre viktig terreng og ødelegge for offensive russiske operasjoner, skriver ISW.

De påpeker at ukrainerne gjenerobrer terreng i en bred bue rundt Kharkiv, framfor å fokusere styrkene i et fokusert støt.

– Det viser at de har evne til å sette i gang offensive operasjoner i større skala enn det vi har sett tidligere i krigen, skriver tankesmia. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.