Politico kan fortelle at amerikansk høyesterett har laget et utkast om abortloven Roe vs Wade og prøvestemt. Det er 5–4 for å oppheve loven. Hovedstrømsmedier reagerer som om det dreier seg om abortforbud, men det handler bare om å gi makten tilbake til delstatene.

Samtidig innfører enkelte Demokrat-styrte stater lover som tillater abort helt opp til fødselen, og faktisk etter fødselen. Hvor går egentlig grensen for når en kvinnes rettighet overgår rettighetene til et lite, levedyktig barn?

Samtidig er en kristen, konservativ abortmotstander som Kristdemokraternas leder Ebba Busch fritt vilt, siden hun uttalte at politiet har rett til å beskytte seg selv mot folk som de facto forsøker å drepe lovens representanter.

Norge klapper seg på skulderen, som et av landene med best demokrati og størst pressefrihet. Men har egentlig Norge grunn til å skryte av seg selv?

Da er det bedre å drive med europeiske woke-politikeres favorittsport, nemlig å kritisere og fordømme Ungarn og Victor Orban.

Disse spørsmålene diskuterer redaktør Hans Rustad med Erling Marthinsen i dagens Dagsorden.

Rumble:

Odysee:

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 63 89 41. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

De som ønsker daglige varsler om Dagsordens sendetid på e-mail, kan skrive til dan@document.no

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.