Toronto Zoo vaksinerer de mest sårbare dyrene sine mot covid 19 – og det er helt opp til dyrene selv om de vil ha vaksinen eller ikke.

Dyrehaven har mottatt 320 doser av vaksinen Zoetis som er utviklet spesielt for bruk på dyr. Rundt 60 av dyrepopulasjonen i Toronto Zoo har så langt på frivillig basis mottatt vaksinen og de forventer at ytterligere 60 melder seg for vaksinering fremover. Dyrene vil etterhvert få to doser vaksine med to til tre ukers mellomrom.

– Det er tale om frivillige injiseringer. Dyrene velger å samhandle med dyrepleierne og får etter det vaksinen. Noen dager deltar de. Noen dager gjør de ikke det. Vi vil fortsette å jobbe med det til alle 120 er vaksinert, sa lederen av Toronto Zoo, Dolf DeJong til CP24.

DeJong sa at dyrene som skal motta vaksinen varierer fra «små til store» og inkluderer primater, røyskatter, ildere, tigre og griser.

Dyrehagen har så langt ikke hatt registrerte tilfeller av covid 19 blant dyrene sine, men det er allikevel en lettelse å kunne vaksinere de som har forhøyet risiko for å få viruset, ifølge DeJong.

– Dette har vært en utfordrende tid. Vi har alle vært bekymret for våre nærmeste, men her i Toronto Zoo er det vi som er dyrenes stemme og vi må sørge for å beskytte dem.

Toronto Zoo har publisert en video som beskriver prosessen bak vaksineringen av dyrene. Der forklarer personalet hvordan viltpleieteamet trener dyrene ved å belønne dem med en godbit slik at de frivillig presenterer et område av kroppen hvor de får en falsk vaksinedose».

Den samme prosessen gjentas deretter for å gi de faktiske vaksinedoser.

– Dyret kan trekke seg vekk når som helst, det er helt opp til dyret om det vil delta i vaksineringen eller ikke. Noen dager lykkes vi bedre enn andre dager, og det er helt i orden. Ved å gi dyrene mulighet til å delta i pleien av sin egen helse øker vi effektiviteten uten å forårsake unødig stress, sier en ansatt i dyrehaven i videoen.




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.