Mens Bulgaria mener alle kan erstatte russisk gass, ettersom de klarer det, fortsetter Polen å kjøpe russisk gass via Tyskland.

Polen fortsetter å kjøpe russisk gass, til tross for stans i leveransene, sier Gazprom. Det russiske selskapet sier Polen får gassen fra Tyskland.

– Polen påstår de ikke lenger trenger russisk gass og ikke lenger vil kjøpe den, men i realiteten stemmer ikke dette, sier talsperson Sergej Kuprianov i Gazprom, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax. Han sier det går 30 millioner kubikkmeter gass hver dag fra Tyskland til Polen, gjennom gassrørledningen Yamal. (NTB)

Bulgaria drar en «MDG» 

Bulgaria drar derimot en «dersom vi kan, kan alle»-holdning overfor Europa, akkurat som MDG fremmer visjoner om et bilfritt Norge fordi det fungerer på Karl Johan.

– Om vi kan erstatte russisk gass, bør hele Europa få det, sier Bulgarias statsminister Kiril Petkov torsdag.

Petkov oppfordrer EU til å være «sterkere og tøffere» og finne alternative energikilder.

Slik situasjonen er i dag, med fokus på det grønne skiftet, ser det imidlertid dårlig ut. Alternativet er å skrinlegge klimavisjonene og produsere energien EU faktisk trenger.

Kan betale i rubler 

Gasskranene til Polen og Bulgaria ble stengt da landene nektet å betale i rubler.
Så langt har det vært liten vilje fra vestlige land til å betale i rubler, isteden har flere insistert på å fortsette å betale med euro eller dollar.

Men nå som kranene stenges, har pipa fått en annen lyd: «EU-kommisjonen uttaler torsdag at de ikke ser tegn til at europeiske selskaper bryter EUs sanksjoner mot Russland ved å betale for gass i rubler», melder NTB.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.