Vesten deltar i et spill i Ukraina der innsatsen hele tiden økes og en direkte konfrontasjon med Russland blir stadig mer sannsynlig.

Når den britiske viseforsvarsminister James Heappey avviser Sergej Lavrovs anklager om at vestlige land med sine våpenleveranser heller bensin på bålet, og samtidig mener ukrainerne har rett til å bruke britiske våpen inne på russisk territorium, har britene gått over en grense.

Heappey avviser anklagen fra Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, som sier at Ukrainas vestlige allierte skvetter bensin på bålet ved å forsyne landet med våpen.

– Det er helt legitimt for Ukraina å angripe i Russland, sier han til Times Radio.

Det er heller «ikke nødvendigvis et problem» dersom ukrainske styrker benytter våpen og våpensystemer de har fått fra Storbritannia i angrep mot mål på russisk jord, fortsetter Heappey. (NTB)

Heappey avslører en tankeløshet og historieløshet som man ikke skulle tro kunne sitte i en regjering.

– Det er mange land i verden som opererer utstyr de har importert fra andre land. Når slikt utstyr benyttes, pleier vi ikke klandre landet som produserte det, men landet som avfyrte det, sier han.

Heappey jukser. Disse våpnene er levert med tanke på å ramme russerne og når Heappey sier de gjerne må drepe russere inne på deres eget territorium, har han som statsråd beveget seg et langt skritt mot krig med Russland.

For riktig å gni det inn i ansiktet på russerne føyer han til:

Russland anklager blant annet Ukraina for å ha gjennomført angrep mot drivstofflagre inne på russisk side av grensa, noe ukrainske myndigheter har benektet.

– Selvsagt støtter Storbritannia slike angrep, sier Heappey. (NTB)

-Dere skal få alt dere vil ha av våpen

40 land anført av USA møttes tirsdag på Rammstein-basen i Tyskland og forsvarsminister Lloyd Austin sa etter møtet at han kunne love at Ukraina skulle få alt de ville ha av våpen.

USAs forsvarsminister lovet videre at Ukrainas allierte vil «sette himmel og jord i bevegelse» for å forsyne landet med alt det de ber om av våpen og militært materiell.

Ifølge Austin har Ukraina hittil fått, eller fått løfte om våpen og militært materiell for nærmere 50 milliarder kroner, og mer vil det bli snakk om.

– Vi må gjøre mye mer. Ukraina trenger vår hjelp for å kunne vinne i dag, og de vil trenge vår hjelp når krigen er over, sa han.

Budskapet hans til ukrainske ledere var krystallklart:

– Dere skal vite at vi står bak dere, det er derfor vi er her i dag, for å styrke det ukrainske demokratiets arsenal, sa Austin.

Fra en forsiktig start har man etter to måneder beveget seg til et nivå hvor Ukraina får en blankosjekk: De skal få det som trengs for å vinne krigen.

40-landsgruppen sier at  de skal sørge for at Russland tape.

– Ukraina tror helt klart at de kan vinne, og det samme gjør alle andre her, sa han.

40-landsgruppen skal gå over til å møtes månedlig for å koordinere innsatsen. De blir Ukrainas våpenleverandører. Helt åpent.

Hvordan vil Russland reagere?

Amerikansk etterretning lekket tirsdag at de ga ukrainerne informasjon som gjorde det mulig å skyte ned et troppetransportfly med flere hundre soldater som skulle ta flyplassen Hostomel helt i åpningen av krigen. De ble drept. Et følbart tap.

Samme historie med Neptun-torpedoene som senket kommandoskipet «Moskva» i Svartehavet. Også her gikk flere hundre gaster sannsynligvis med.

Vestlige medier blir aldri trette av å sammenligne Putin med Stalin og Hitler. De understreker hvor isolert han har levd de siste to år.

Hvordan reagerer en paranoid leder på at forskningsinstituttet som utviklet Iskander-raketten, plutselig brant ned til grunnen med stort tap av menneskeliv: 17 er konstatert døde og syv er fortsatt savnet.

Brannen i instituttet, som ligger i byen Tver nordvest for Moskva, brøt ut torsdag. Bygningen ble fullstendig ødelagt. Først ble det meldt om at seks personer var omkommet.

Forskningsinstituttet antas å være betydningsfullt for forsvarsdepartementets virksomhet og var blant annet involvert i utviklingen av Iskander-rakettsystemet, som Russland for tiden bruker i krigen mot Ukraina.

Instituttet utvikler blant annet navigasjons-, kontroll- og styringssystemer for romreiser, samt for kampfly og raketter.

Russland testet nylig en ny interkontinental rakett, Sarmat, som vil være i stand til å ødelegge Frankrike.

Raketten er i stand til å bære atomstridshoder, og har fått kallenavnet «Satan 2» av vestlige analytikere. Med en vekt på mer enn 200 tonn hevder Putin at raketten kan treffe ethvert mål på jorden.

– Dette virkelig unike våpenet vil styrke kamppotensialet til våre væpnede styrker, sørge for at Russland blir godt sikret mot eksterne trusler og at de som med aggressiv retorikk prøver å true landet vårt, tenker seg om to ganger, fortsatte Putin.

Tidligere hadde Vesten stor kunnskap om russerne og Russlands historie. Nå virker det som om vestlig elite er blitt vektløs og ikke lenger tror på årsak-virkning, aksjon og reaksjon.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.