Nok en gang blir mennesker smittet med nye sykdommer i Kina, denne gangen hesteinfluensa. «Helsemyndighetene i landet mener smittefaren er liten,» skriver NTB. Hvor har vi hørt det før?

Det dreier seg om en fire år gammel gutt fra Henan-provinsen i den sentrale delen av Kina, som fikk påvist hesteinfluensa etter influensasymptomer 5 april, ifølge Reuters.

Kinesiske helsemyndigheter roer imidlertid gemyttene og sier at ingen av guttens nærkontakter er smittet og at en « foreløpig vurdering slår fast at virusvarianten så langt ikke har evne til å smitte mennesker på noe effektivt vis, og at risikoen for epidemi er lav.»

Det dreier seg om influensaviruset H3N8, som tidligere er påvist blant hester, hunder, fugler og sel, men aldri hos mennesker, ifølge myndighetene i Beijing.

Vi kan jo minne om at koronaviruset heller ikke smittet mellom mennesker, ifølge Kina og Verdens Helseorganisasjon.

Så og si ingen informasjon slipper ut av Kina, med mindre kinesiske myndigheter ønsker det selv. Man kan undres hva hensikten med denne nyheten er.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.