Postkort, fotograf og utgiver ikke opplyst, privatsamling.

Berehove ligger lengst vest, nær grensen til Ungarn, i det som en gang var kjent som Rutenia. I 1910, omtrent da bildet ble tatt, tilhørte byen Ungarn, og over 90% av befolkningen var ungarsk-talende, med små ukrainske, tyske og jødiske minoriteter. (Bemerk at postkortet har ungarsk tekst over bildet). Fra 1920 til 1938 tilhørte den Tsjekkoslovakia, men lå atter under Ungarn i 1940–45. (Dette kan være forklaringen på at synagogen ikke ble ødelagt. som så mange andre i det nazi-okkuperte Øst-Europa). Før krigsutbruddet bodde det omtrent 8 000 jøder der. Bare fire kom tilbake.

Fra 1945 ble Berehovo innlemmet i Sovjet-Ukraina. Synagogen var i bruk inntil 1959, da den ble konfiskert av sovjet-myndighetene, ble om-vandalisert til et teater, og fikk en ny fasade. I dag er den forsynt med et draperi, som viser den opprinnelige fronten.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.