President Aleksandar Vucic påberoper seg seieren i søndagens valg med et valgskred, noe som baner vei for hans andre periode som president i Serbia.

Det offisielle valgresultatet er ventet mandag, men Vucic virket sikker på seier få timer etter at stemmelokalene stengte. Det er ikke behov for en andre runde i presidentvalget, hevder han.

– Jeg er glad for at et stort antall personer stemte og viste Serbias demokratiske natur, sa Vucic på en TV-sendt pressekonferanse.

Der kunngjorde han at han har sikret om lag 60 prosent av stemmene. Hans største konkurrent Zdravko Ponos ligger an til å få 18 prosent av stemmene.

– Det var ikke på noe tidspunkt spennende, la han til.

Serbia gikk søndag til valg for å velge president og medlemmer til den 250 seter store nasjonalforsamlingen.

52-åringens parti SNS har hatt makten siden 2012, og Serbias regjeringsparti ligger an til å beholde makten, viser en prognose laget av Ipsos og Cesid. Ifølge prognosen får Det progressive partiet 43,6 prosent av stemmene, langt mer enn opposisjonsalliansen som ligger an til 12,9 prosent.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.