Misjonsalliansen mener en kristen organisasjon i Liberia har underslått nesten fem millioner kroner av norske bistandsmidler. Organisasjonen benekter dette.

Ifølge Vårt Land skal nær en tredel av utbetalingene, som skulle ha gått til lokalsamfunn, være basert på fiktive bilag. Samarbeidet, som startet i 2016, var ment å gi nye brønner og rent vann til 15.000 mennesker.

En rapport fra Revisjonsfirmaet ProAct International konkluderer med at ledelsen og flere ansatte i organisasjonen i det vestafrikanske landet drev med systematiske underslag.

– Det var en svært alvorlig rapport, sier Hanne Holmberg Chavez, leder for internasjonal avdeling i Misjonsalliansen.

For Norad er dette en av de største misligholdssakene noen gang, skriver Vårt Land. Misjonsalliansen oppdaget det angivelige underslaget selv, men får kritikk av Norad for dårlig oppfølging – og saken kan ende med videre granskning.

Til avisa sier generalsekretær og pastor James T. Cooper i Association of Evangelicals of Liberia (AEL) at de har gitt klare bevis for at anklagene mot dem er feil.

Les også:

Bistandsmidler til skatteparadis

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.