Mars ble med god margin den dyreste strøm-måneden noensinne i Sør-Norge. Samtidig ble det satt ny rekord i prisdifferanse mellom nord og sør.

Dette skriver Europower.

Månedsprisen i mars endte på 187 øre/kWh i alle de tre prisområdene i Sør-Norge. Forrige rekord var i desember da prisen endte på 177 øre.

Prisen lengre nord endte på 17,3 øre i Midt-Norge (NO3) og 15,1 øre i Nord-Norge. Dette er ikke ny bunnrekord for de nordlige områdene. Tilbake i juli 2020 endte månedsprisen i NO3 på 2,7 øre.

Det blir imidlertid satt en solid prisdifferanse-rekord mellom de ulike landsdelene. I Sør-Norge var strømmen 10,8 ganger dyrere enn Midt-Norge, og 12,4 ganger dyrere enn Nord-Norge.

Med de høye prisene blir også strømstøtten rekordhøy, som et lite plaster på såret for ranet av den norske befolkningen. Støtten i mars kommer til å bli 117 øre/kWh når momsen er inkludert.

Prisen på strøm slår rekorder også i flere andre europeiske land, deriblant Tyskland, England, Danmark og Sverige, som alle har høyere pris på energi enn oss. Det grønne skiftet fører den europeiske befolkningen mot fattigdom.

Og det ser ikke lysere ut for neste måned.

Spørsmålet ingen kan svare på, er om det vil bli satt nye rekorder neste måned. En indikator er prisen på den nordiske april-kontrakten på Nasdaq.

Den omsettes i øyeblikket for rundt 161 euro/MWh, som er godt over den nordiske systemprisen i mars som endte på 145 euro. April-kontrakten har i tillegg steget betydelig de siste dagene. I forrige uke ble den omsatt for under 120 euro.

Dette betyr at markedet forventer nye prisrekorder i Sør-Norge i april. Man må jo lure på hva Lene Westgaard-Halle (H) har å si om situasjonen nå.

Westgaard-Halle med tidenes dårligste spådom om strømpriser

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.