To personer ble onsdag kveld drept i en skyteepisode på en McDonald’s-restaurant i byen Zwolle nord i Nederland, opplyser politiet.

Området rundt restauranten i Zwolle-Noord er sperret av, og etterforskningen pågår, tvitrer politiet i provinsen Overijssel og ber om tips i saken. (NTB)

Ifølge RTV Oost var de to drepte innflytelsesrike forretningsmenn med tyrkisk bakgrunn. Det skal ha brutt ut panikk, og panikken ble forsterket da flere familiemedlemmer av ofrene kom til åstedet. Det var mange barn tilstede under den dramatiske hendelsen.

Skytingen skjedde i 18-tiden. Gjerningsmannen skal ha ventet på ofrene inne på restauranten, og flyktet etter drapene. Det er ukjent hvem gjerningsmannen var, og han er heller ikke pågrepet i skrivende stund.

Nødetatene var raskt på plass, inkludert politi iført skuddsikre vester og et politihelikopter. Det ble gjort forsøk på livredning, men til ingen nytte. En luftambulanse var på vei, men ble avbestilt.

Drapene skjedde bare et steinkast fra åstedet for en knivstikking søndag morgen. Selv om det ikke virker som at det er noen sammenheng mellom disse to hendelsene, sier folk i lokalområdet til RTV Oost at de føler seg utrygge.

Grote verslagenheid na dodelijke schietpartij in McDonald’s Zwolle

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.