Mandag avholdt president Joe Biden en ny pressekonferanse om den russiske invasjonen i Ukraina. I venstre hånd holdt presidenten huskelapper med forventede spørsmål og de forhåndsvalgte svarene som staben hans har utstyrt ham med.

Det går ofte galt når Biden snakker utenfor det forutbestemte manuset sitt. Ikke minst da han sist lørdag i Polen erklærte at «Putin ikke kan bli sittende ved makten». På mandagens pressekonferanse ble han, naturlig nok, spurt om han var forkjemper for et regimeskifte i Russland.

«Det er mer et håp enn noe annet», svarte Biden, som la til: «Han burde ikke være ved makten. Det er ingen – jeg mener, mennesker som det burde ikke styre land, men det gjør de. Faktum er at de gjør det, men det betyr ikke at jeg ikke kan uttrykke mitt sinne over det», sa Biden mens han holdt huskelappen i venstre hånd.

«Jeg snakket med det russiske folket. Den siste delen av min tale var til det russiske folket, jeg fortalte dem hva mener».

Notatene på lappen til Biden lød:

«Hvis du ikke kjempet for regimeskifte, hva mente du? Kan du avklare?»

«Jeg uttrykte et moralsk sinne som jeg følte mot denne mannens handlinger.»

«Jeg uttrykte ikke en endring i policy».

Senatoren for Kentucky, Rand Paul, setter spørsmålstegn ved Bidens mentale helse etter Bidens uttalelser om Putin og Bidens behov for detaljerte huskelapper. Dette er en trussel mot den amerikanske nasjonale sikkerheten, mener senator Rand Paul.

«Ofte, når man er rundt noen som lider av kognitiv svikt, så forsøker man å hjelpe dem med en setning, forsøker å hjelpe dem til å fullføre den, men vi skulle ikke behøve å gjøre dette for vår øverstkommanderende,» sa senator Rand Paul til Fox News.

Daily Mail

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.