Vestens straffereaksjoner mot russisk kultur kan sammenlignes med nazistenes bokbål på 1930-tallet, mener president Vladimir Putin.

Mange vestlige land boikotter russisk kultur og kulturarbeidere som følge av landets invasjon av Ukraina, noe Putin reagerer sterkt på.

– De forsøker å slå en strek over et tusenårsgammelt land. Jeg snakker om den økende diskrimineringen av alt som kan knyttes til Russland, sier Putin, med henvisning til russisk musikk og litteratur.

– Sist vi var vitne til en slik massiv kampanje for å ødelegge uønsket litteratur, var da nazister i Tyskland gjorde det for snart 90 år siden, sier han.

Utenriksminister Sergej Lavrov trakk også fram nazistene i Tyskland og anklaget fredag Vesten for å ha erklært «total krig» mot Russland.

– De legger ikke skjul på hva målet er, de har offentlig kunngjort at målet er å ødelegge, ruinere og kvele den russiske økonomien og Russland som helhet, sa han ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Lavrov la til at formuleringen «total krig» ble benyttet av tyske nazister da de forsøkte å erobre hele Europa.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.